Structura deviz de lucrari


deviz de lucrari

Structura deviz de lucrari in constructii

Deviz de lucrari

       Deviz de lucrari in constructii  – instrument de estimare in activitatea de constructii ce are la baza  urmatoarele categorii de cheltuieli:

        Cheltuieli directe

Cheltuieli directe – sunt acele cheltuieli ce intra real in procesul de productie sau mai bine zis ajuta la realizarea efectiva a produsului constructie. Acestea se regasesc in prima parte a unui deviz de lucrari, se calculeaza cumuland cheltuieli material, chletuieli manopera, cheltuieli utilaj si chletuieli transport.

Alte cheltuieli directe

Alte cheltuieli directe – sunt urmatoarele tipuri de cheltuieli din cadrul unui deviz de lucrari si cuprind: cheltuieli auxiliare, cheltuieli atasate materialelor, manoperei, utilajelor, transportului din activitatea de constructii.

Cheltuieli indirecte

Cheltuieli indirecte – nu se pot atribui direct procesului de productie, ele se refera la activitatea de constructie in ansamblul ei.

Profit

Profit – este scopul principal al oricarei activitati desfasurate de antreprizele de constructii. Acesta este prezent in cadrul uni deviz sub forma unui procent din celelalte cheltuieli si difera de la o antrepriza la alta.

Lasă un comentariu