COPERTINE DIN POLICARBONAT


COPERTINE DIN POLICARBONAT

MATERIAL

Policarbonatul este un tehnopolimer cu caracteristici fizice si mecanice cu mult superioare celorlalte plastice: PVC, polimetilmetacrilat- PMMA, inlocuindu-le cu succes.

Fiind tratate contra radiatiilor U.V. panourile din policarbonat celular sau compact sunt “long-life”-adica rezista mult in timp.Panourile de policarbonat sunt disponibile intr-o gama variata de culori, dintre care cele mai des folosite sunt cele : transparente,bronz,opal, si opal neon.

Datorita calitatilor deosebite ale panourilor de policarbonat : incasabile, usoare, bune izolantoare termic si fonic, tratate contra radiatiilor UV, au multiple utilizari atat la interior cat si la exteriorul cladirilor. Au o greutate specifica redusa comparative cu alte materiale asemanatoare. Astfel ofera usurinta in montaj si manipulare si permite montajul pe structuri de sustinere usoare si simple.

Un alt avantaj al acestor panouri este posibilitatea curbarii la rece, permitand realizarea unor montaje deosebite ca aspect.

Clasa de combustibilitate a policarbonatului conform Agrementului Tehnic emis de INCERC este C1- “ PRACTIC NEINFLAMABIL ”.

PREZENTARE

Exista placi ultrarezistente din policarbonat in tipuri standardizate (un strat sau mai multe straturi) :

-placi solide – simple pentru despartituri transparente interioare si acoperiri de protectie ( protectie masini si utilaje, despartituri interioare, standuri expunere);

-placi solide pentru utilizare exterioara- “long-life” ( acoperiri curti interioare, copertine, cabine telefonice, bariere de vant sau zgomot);

-placi multistrat pentru expunere exterioara pe o fata ( sere, sali de sport, ferestre si usi );

PROPRIETATI

 1. Specificatia “long-life” se refera la existenta unei acoperiri de protectie in conditii de exterior. Aceasta acoperire este aplicata printr-o co-extrudare, prin acest procedeu obtinandu-se o aderenta perfecta la stratul de baza, fara a se dezlipi, indifferent de conditiile climaterice, de indoiri la rece sau prin termoformare.
 2. Fata placii astfel protejata este marcata din fabricatie si va fi montata spre exterior.
 3. Specificatia “long-life-plus” arata ca placa este protejata pe ambele fete pentru conditii de exterior.
 4. Fata de placile de policarbonat ne protejate, tipurile “long-life” si “long-life-plus” isi pastreaza transparenta si stralucirea timp mai indelungat in conditii de expunere la intemperii. Dupa zece ani de utilizare ele pierd 1-4% din transparenta, fata de 8-10% cat pierd placile neprotejate.
 5. Placile cu specificatia “no-drop” (fara picaturi),realizeaza dispersia condensului intr-o pelicula uniforma, fara a forma picaturi.
 6. Materialul isi pastreaza caracteristicile neschimbate intr-o gama de temperature de la -40ºC la + 115ºC
 7. Placile sunt usoare, se manevreaza si se prelucreaza cu usurinta.
 8. Grosimea placilor variaza astfel : placi simple  pentru interior 1-10mm grosime, pentru exterior 2-12 mm grosime; placile multi strat au intre 6-25 mm grosime;
 9. Greutatea  variaza intre 1,3-3,7 kg/mp functie de grosime si de specificatia aleasa pentru placa;
 10. Fata care are stratul de dispersie a apei “no-drop” va fi asezata catre interior determinand eliminarea picaturilor de condens. Apa se distribuie uniform intr-o pelicula, conditiile de iluminare ramanand constante.
 11. Pentru acoperirile in bolta, placile se indoaie la rece pe scheletul metalic corespunzator si se fixeaza cu profilele corespunzatoare furnizate de producator de-a lungul arcului de indoire.

ACCESORII

Firmele producatoare ofera o gama larga de accesorii care se refera la profile de fixare superioare si inferioare din aluminiu cu garnituri  de cauciuc pentru etansare si profile acoperioare, de inchidere (terminare) si de racord  din aluminiu sau PVC ,sau inchidere laterala, ca si benzi autoadezive din aluminiu.

Functie de dimensiunile placilor sunt asigurate suporturi longitudinale si transversale echidistante, necesare rezistentei la incarcarea cu zapada sau a solicitarii la vant.

Lasă un comentariu