Proiect-management si manager


proiect-management si manager

Proiect-management si manager

Proiect- mijloc de realizare a unui produs/ serviciu.

Fiecare proiect contine un ciclu de viata ce se desfasoara astfel:

–          Conturarea ideii;

–          Analiza conjuncturii de realizare, a riscurilor si a tuturor factorilor ce pot impiedica sau inlesni realizarea proiectului;

–          Realizarea efectiva sau materializarea ideii;

–          Controlul si verificarea rezultatelor.

Orice entitate juridica sau fizica desfasoara proiecte in scopul realizarii obiectivelor propuse.

 

Management proiect

Managementul de proiect apare ca necesitate de eficientizare si optimizare a proiectelor , prin aplicarea de instrumente si tehnici asupra unui proiect. Persoana care foloseste managementul de proiect este numita manager de proiect.

Manager de proiect

Managerul de proiect detine suprematia in cadrul controlului si conducerii proiectelor, acesta fiind direct responsabil de reusita sau insuccesul unui proiect.

Tehnicile folosite de managerul de proiect sunt bazate in principal pe experienta sa, insa bazele oricarui management de proiect calitativ, sunt constituite de elementele teoretice.

Un alt aspect important in desfasurarea activitatii de management de proiect il constituie capacitatea de a comunica a managerului de proiect, acesta trebuie sa detine abilitati remarcabile pentru a se face inteles in desfasurarea activitatii sale.

Felul in care acesta isi coordoneaza si conduce persoanele in cadrul proiectului, modalitatea de atribuire a sarcinilor, toate concura catre succes.

Previziunea cat mai exacta a managerului de proiect este  aptitudinea sa de a lua in calcul, toate riscurile ce pot interveni in viitorul incert.

Toate aceste elemente sunt greu de intrunit intr-o singura persoana de unde si nevoia acerba de persoane calificate in acest sens.

 

 

Lasă un comentariu