Etape intocmire antemasuratoare 1


etape intocmire antemasuratoare

Etape intocmire antemasuratoare:

 

  1. Structurare etape tehnologice conform tehnologiei de executie a lucrarii vizate. In acest sens  se porneste de la obiectivul de investitie, care se imparte in obiecte de investitie (obiectele de investitie au functionalitate distincta, adica realizeaza functii diferite in cadrul obiectivului). Fiecare obiect de investitie se imparte in stadii fizice sau categorii de lucrare. Stadiile fizice vor fi descompuse la randul lor in articole de lucrare cu specificarea variantei de lucrare acolo unde este cazul. Fiecarui articol de lucrare i se va realiza o descriere cat mai exacta a ceea ce se doreste.
  2. Se face o documentare privitor la ce materiale sunt cuprinse in lucrare, ce utilaje se folosesc si in ce conditii, specificul transporturilor necesare, distantele lor si mijloacele de transport folosite.
  3. Se fac masuratorile pe plan sau pe teren, in functie de etapa in care se doreste intocmirea antemasuratorii ( in faza de proiect sau in faza de executie) conform cu structura pe etape tehnologice realizata anterior.
  4. Se va completa lista de articole lucrare cu cantitatile aferente, rotunjite prin adaugare.
  5. Se vor incadra articolele de lucrare in indicatoare norme deviz, prin parcurgerea cuprinsului indicatorului corespunzator stadiului fizic, categoriei de lucrare ce se opereaza.

In urma atasarii la articolul de lucrare a unui simbol cuprins in indicatoarele de norme de deviz, articolul de lucrare devine articol de deviz.

Antemasuratoarea este piesa scrisa folosita in calculele de inaintea executiei lucrarii, ea devenind atasament in perioada executiei, fiind necesara decontarii lucrarilor executate pana in acel moment.


Lasă un comentariu

Un gând despre “Etape intocmire antemasuratoare